BIO / GRAFI

Om Kirstine Birk

S
angskrivningen har fulgt i Kirstine Birks kølvand, lige så længe hun kan huske. Det var først dansksprogede sange ‘om fred i verden og kærlighed.’ Men de sange, hun siden har sat i vandet, har været på engelsk. At engelsk blev det foretrukne arbejdssprog, skyldtes blandt andet en “arbejdsskade,” som hun reddede sig som helt ung i USA, hvor hun første gang faldt for Americana. En genre, der siden har sneget sig ind og ud af hendes kompositioner. Hånd i hånd med rundhåndede drys fra den amerikanske sangskrivningstradition gennem inspiration fra blandt andre Carole King, Bonnie Raitt og Stevie Wonder.

Kirstine Birk udgav sit andet studiealbum i februar 2013 med fine anmeldelser. Alt for Damerne skrev:

…et dejligt stille og melodisk indspark i en hektisk verden. Kirstine Birk udgav sit meget roste debutalum “On a Day Like This” i 2006, og jeg er sikker på, at også dette album vil få mange fans. Birk er en dygtig singer-songwriter, som det er en fornøjelse at lægge øre til.

 

Kirstine Birk – blå bog

– Født i 1972 og opvokset i Hornslet uden for Århus. Den yngste af tre piger.

– Dannede tidligt sit eget børnerockband hvor hun og en veninde fra starten skrev sangene selv ( på dansk).

Medstifter af Århus Musical-trup fra 1992 – 1995. Et vækstforum for alle med interesse for musikteater.

– Uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2000. Var med til at indføre at man måtte synge egne sange til eksamenskoncerten. I konservatorietiden dannede hun sit eget orkester, Playground, som i 2000 opnåede en finale plads i musikkonkurrencen “Vi har scenen…”.

– Udgav debutalbummet ”On a day like this” (Gateway Music) i 2006. Heraf kom 4 singler i rotation på DR’s P4. (Fremragende anmeldelser i bl.a. GAFFA og Politiken).

– Ophold i The House Of Songs, Austin Texas i 2010, hvor sangene til det næste album blev afprøvet.

 Inspirationskilder:

Shawn Colvin, Jonatha Brooke, Josh Rouse, James Taylor, Bonnie Raitt, Rickie Lee Jones, Paul Simon, Eddi Reader, Edie Brickell, Aimee Mann, Teitur, Annette Bjergfeldt.